Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Prirodni lijekovi za atletsko stopalo




Kako prepoznati atletsko stopalo

Ljuskav i crveni osip koji svrbi i obično počinje između prstiju. Ako se ne liječi, taj crveni osip razvije se u raspucalu kožu s mjehurićima koji se mogu inficirati. Tada nastaje suha koža na tabanima koja se guli  te neugodan miris stopala i bjelkasti, lomljivi nokti koji se ljušte u slojevima.

Atletsko stopalo trebate liječiti na prvi znak svrbeža na stopalima ili crvenila medu nožnim prstima.

Atletsko stopalo može biti i zarazno. Ova bolest može se proširiti izravnim dodirom s infekcijom i česticama kože zaostalim na ručnicima, cipelama i dnu kade te oko bazena. Iako hodanjem bosim nogama ispod tuša u gimnastičkim dvoranama ili oko bazena možete povećati vjerojatnost da ćete dobiti atletsko stopalo, veća je vjerojatnost da ćete infekciju dobiti od ne mijenjanja znojnih čarapa i obuće. Poželjno je čarape mijenjati i nekoliko puta na dan. Također nije dobro nostiti jednu te istu obuću cijeli dan. Potrebno je promijeniti obuću prilikom mijenjanja čarapa. Tako naprimjer jedan dio dana nositi jedne cipele ili patike, a drugi dio dana druge cipele i patike. Bitno je da obuća koju nosite bude suha. Na taj način se izbjegava preterano znojenje stopala.

Obavezno odstranite mrtvu kožu

Kad se akutna faza napadaja smiri, treba skinuti svaki dijelić mrtve kože. Ona sadrži živu gljivicu koja može iznova izazvati novu infekciju. Za vrijeme kupanja perite cijelo stopalo lagano ali dobro i upotrijebite četku za pranje. Posebnu pažnju obratite području između prstiju – upotrijebite malu četku za pranje boca ili neku sličnu četku. Ako perete noge u kadi, nakon toga se tuširajte kako biste isprali svaki komadić kože koji bi se eventualno mogao uhvatiti i zalijepiti za neki drugi dio tijela i ondje započeti infekciju. Također vodite računa i o čistoći kupatila poslije upotrebe kako ostali članovi obitelji nebi došli u dodit sa infekcijom.

Kako na prirodan način liječiti ovu infekciju.
  • Bijeli luk je uništavač svih vrsta gljivica pa tako i ove gljivice stopala. Pred polazak na spavanje u krevet staviti u pamučnu čarapu sitno isjeckani bjeli luk, tako prespavajte noć. Ujutro kada ustanete iz kreveta dobro isperite noge a zatim ih dobro osušite. Ponavljajte ovaj postupak svake noći sve dok bolest ne nestane, bolest se liječi od 7 do 14 dana.
  • Također bijeli luk možete pomiješati sa sezamovim uljem te sa tako pripremljenim uljem namazati stopalo prije spavanja. Ujutro stopalo dobro operite i osušite.
  • Slijedeći način je da cijeli bijeli luk usitnite na sitno i pomješate u pola litre rakije komovice (lozovače) u plastično boci. Tako pripremljenu smijesu obavezno protresite prije korištenja te namažite stopalo, naročito između prstiju.
  • Obična soda bikarbona može ublažiti svrbež i peckanje između nožnih prstiju i na stopalima. Stavite dvije žlice sode bikarbone u posudu sa mlakom vodom i potopite stopalo u vodu nekoliko minuta. Poslije toga operite stopalo u čistoj vodi i dobro posušite  papirnatim ručnicima koje ćete baciti odmah poslije upotrebe.




Web Shop:  Health Store Deals



Zanimljivi blogovi