Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Najbolje voće za čišćenje crijeva




Čišćenje debelog crijeva vrlo je važno za zdrav probavni sustav i prevenciju raka debelog crijeva. Puno ljudi pati od problema s probavom. Kada se pročiste crijeva, nećete se osjećati naduti, a moći ćete lakše kontrolirati debljinu.

Kada toksini izađu iz vašeg sistema, osjetit ćete olakšanje od probavnih tegoba. 

Čišćenje crijeva dobro je i za kožu. Kada se nečistoće i toksini očiste iz tijela, poboljšat će se ljepota kože. 

Postoje brojne dijete i planovi detoksikacije debelog crijeva koje mogu očistiti toksine iz vašeg sustatva. Prehrana za čišćenje crijeva uključuje namirnice poput špinata, brokule, češnjaka, ribe, cikle, kupusa i slično. 

Ali, ako ste ljubitelji voća, onda je dobro znati koje su voćke dobre za tu svrhu. 

Avokado
  • Avokado je bogat omega-3 masnim kiselinama koje čiste crijeva i sprečavaju probavne probleme. Omega-3 ulja služe kao mazivo za stijenke crijeva. Sve čestice otpadaka i toksina zalijepe se za njega i izlete van. 
Jabuke
  • Jabuke detoksiciraju crijeva i čiste štetne tvari te teške metale iz tijela. Jabuke su bogate pektinom, zbog čega su među najboljim voćem za čišćenje crijeva. 
Maline
  • Maline su jedan od najbogatijih izvora vlakana među voćem. Nisu dobre samo za crijeva i jetra, nego i za sjajnu i čistu kožu. 
Jagode
  • Jagode su neizostavne za čišćenje organizma. Bogate su vlaknima i drugim zdravim vitaminima, pa njihovom konzumacijom možete na prirodan način očistiti i detoksicirati crijeva. 
Borovnice
  • Sadrže prirodni aspirin koji ublažava učinke oštećenja tkiva uslijed kronične upale. Također djeluju kao antibiotik i sprečavaju bakterijske infekcije u urinarnom traktu. 
Grejp
  • Sočno voće sadrži pektin, topiva vlakna koja se vežu na kolesterol u tijelu. Tako se čisti krv od štetnih virusa. Grejp je jedan od plodova koji se smatra odličnim za detoksifikaciju crijeva i jetre. 
Limun
  • Limun pomaže prirodnom čišćenju tijela. Bogat je vitaminom C i pomaže detoksifikaciji štetnih tvari iz jetre.  




Zanimljivi blogovi